Csalások csökkentése az online fizetések területén

Hatékony csalásmegelőző módszer az internetes bankkártyás fizetések terén.

A Wirecard kockázatkezelő csomag (Wirecard Fraud prevention Suite (röviden FPS)) egy hatékony csalásmegelőző módszer az internetes bankkártyás fizetések terén. Célja egy összetett rendszer alapján minden tranzakció megvizsgálása, hogy a csalásokat még korai szakaszban felismerje és megakadályozza.

Egy azonnal használható megoldás, amely speciális igények kielégítésére is képes. Pozitív- és zárolólistát is képes feldolgozni, amelyeket a fizetések feldolgozásakor fog figyelembe venni. A rendszer célja a megakadályozott csalások és a bevételkiesés közötti optimum meghatározása a tévesen elutasított tranzakciók alapján. 

Lehetőségek

 • Hotlist

  A tranzakciók vizsgálata kereskedő(csoport)-specifikus negatív és pozitív lista alapján. Ezek a listák többek között bankkártyaszámokat, IP címeket és email címeket is tartalmazhatnak

 • Standard Velocity Check

  A tranzakció teljesítésének megtagadása, ha a meghatározott kártyánkénti napi/heti/havi tranzakciószám felhasználásra került.

 • Bővített Velocity Check

  Check I: A tranzakicó teljesítésének megtagadása, ha a különböző kártyaszámokkal tól sok azonosítási kisérlet lett végrehajtva ugyanarról az email/IP címről egy bizonyos időszakon belül.

  Check II: A tranzakció teljesítésének megtagadása, ha különböző kártyatulajdonos-név/emailcím ugyanazzal a bankkártyával lett használva.  

 • Automatikus hotlist

  A tranzakció teljesítésének megtagadása, ha az email cím/IP/bankkártya már csalásgyanús tranzakciónál felhasználásra került.

 • Toleráns IP/BIN Check

  A tranzakció teljesítése csak abban az esetben, ha a kártyakiállító ország és a felhasználó IP cím országa ugyanaz. Toleráns azt jelenti, hogy például a francia kártyák Luxemburgban és a francia tengerentúli területeken is elfogadásra kerülnek.

Kapcsolat